Maarten van Vierssen (41) geïnstalleerd als wethouder

Donderdag 19 december is Maarten van Vierssen (41) geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Apeldoorn. Hij volgt Mark Sandmann op en heeft ook dezelfde portefeuille. Maarten wordt dus net als zijn voorganger stadsdeelbestuurder van stadsdeel Noordwest.  Tijd om even kennis te maken.

Allereerst gefeliciteerd met je baan als wethouder. Heb je zin in je nieuwe rol?

“Jazeker, ik werk al jaren met veel enthousiasme mee aan de ontwikkeling van ‘ons Apeldoorn’. Ik heb dat als raadslid en fractievoorzitter gedaan en sinds kort als wethouder. Wel een heel andere rol maar ik heb er erg veel zin in. Ik wil de komende tijd mijn schouders eronder zetten om Apeldoorn mooier en beter te maken. Ik vind het een eer om als wethouder voor de inwoners van Apeldoorn te mogen werken en ook om wethouder van dit stadsdeel te zijn.”

Waar liggen de uitdagingen de komende tijd?

We hebben op verschillende vlakken wat te doen als Apeldoorn. Los van de financiën hebben we ook een enorm vraagstuk over duurzaamheid. Grote ambities die we alleen waar kunnen maken met hulp van ondernemers en inwoners van Apeldoorn. Eerste gesprekken zijn gevoerd over windmolens, er zijn kaders gemaakt voor zonneparken, gescheiden afvalinzameling is en wordt uitgerold in de hele gemeente. Daarnaast moeten we ook verder met de ontwikkeling van Apeldoorn, de stad en de dorpen leefbaar en aantrekkelijk houden. Voor inwoners en ondernemers. Dat betekent dat we de komende jaren moeten investeren. In goede voorzieningen en ervoor zorgen dat Apeldoorn een fijne plek is en blijft om te leven.”

Wat wil je als wethouder doen voor de wijken?

“Ik wil graag zichtbaar zijn in de wijk waar ik stadsdeelwethouder ben en weten wat er speelt. Ik vind dat je als bestuurder goed contact moet houden met de maatschappij. Anders nemen we alleen maar papieren beslissingen. Via de stadsdeelmanagers horen wij ook veel en spreek hen ook aan als er iets is. Dan komt het wel weer bij mij terecht.”

Wat zijn je plannen?

“Het wethouderschap is nieuw voor mij. Ik stap op een rijdende trein en zal ook veel moeten leren. Ik heb mezelf voorgenomen om na honderd dagen de balans op te maken en te kijken wat voor mij de belangrijkste onderwerpen zijn en hoe ik mij daarvoor kan inzetten. Ik heb er in elk geval alle vertrouwen in en ik weet ook dat mijn ervaren collega-wethouders met gevraagd- en ongevraagd advies klaarstaan.”

Wat wil je nog kwijt aan de inwoners van Apeldoorn Noordwest?

“Vooral dat ik mijn best zal doen om zichtbaar te zijn in de wijk. Ik hoop de komende periode wijkbewoners ook te ontmoeten, met hen in gesprek te gaan en te horen wat er leeft in de wijk.”