Mobuur rijdt weer !

Openbaar vervoersvoorziening in Apeldoorn-Noord pakt draad voorzichtig op.

Mobuur rijdt weer haar eerste klanten na een maandenlange stop als gevolg van het coronavirus. Voorzitter Marjolein Tillema: “Wat zijn we blij dat we weer kunnen rijden, we hebben onze klanten en vrijwilligers erg gemist. De tijdelijke stop ging ons erg aan het hart. Ons doel is juist de vrijheid en de mobiliteit van onze wijkbewoners vergroten”.

Een ‘slow start’ met één auto
Mobuur gaat van start met één auto, waar er normaal drie rijden. Tillema: “Veel van de Mobuur klanten en vrijwilligers vallen in de kwetsbare doelgroep. Daarom voelen we een dubbele verantwoordelijkheid: voor klanten én voor de vrijwiligers. De afgelopen weken hebben we goed nagedacht hoe we corona-proof kunnen rijden. Onze maatregelen hebben we vastgelegd in een protocol dat goedgekeurd is door de gemeente. Zo rijden we met mondkapjes en worden de auto’s na elke rit schoongemaakt. Tijdens de opstartperiode kunnen we goed kijken hoe lang de maatregelen in de praktijk duren en hoe we onze service daar het beste op kunnen afstemmen”.

Over Mobuur
Mobuur is een nieuwe vorm van duurzaam openbaar vervoer in Apeldoorn-Noord. Vrijwillige Mobuur-chauffeurs brengen bewoners binnen dit gebied met de elektrische auto naar plek van bestemming. Dit maakt het voor bijvoorbeeld ouderen gemakkelijker een boodschapje te doen of een kapper of dokter te bezoeken. Een rit kost 1,50 euro. Mobuur is er voor iedereen in de het Mobuur-gebied, jong en oud. Er is geen speciale toestemming van de gemeente nodig.

Meer informatie is te vinden op www.mobuur.nl en ritten kunnen gereserveerd worden via het telefoonnummer: 055 – 303 40 60.