Robur en zonne-coöperatie

De coöperatie Zon op K&N (Kerschoten en De Naald) gaat 228 zonnepanelen plaatsen op het dak van de tribune en het clubhuis van voetbalvereniging Robur et Velocitas.
Sinds het eerste project (op wijkcentrum De Groene Hoven) in 2016 is de coöperatie naarstig op zoek geweest naar een tweede dak: om de ontstane wachtlijst weg te werken en ook andere buurtbewoners de kans te geven ‘zonnepanelen op andermans dak’ te leggen.

Voor Voetbalclub Robur et Velocitas is dit een eerste stap om hun clubhuis aardgasloos te maken. In de loop van de komende jaren worden verschillende aanpassingen gedaan die het gebruik van energie steeds verder terugdringen. De voetbalclub zal zelf ook participeren in het project en zonnestroom afnemen.

Meedoen?
Voor € 315,- per certificaat (zonnepaneel) kunnen mensen meedoen. Ze krijgen daarvoor gedurende 15 jaar teruggave energiebelasting (ongeveer € 30,- per jaar) en een uitkering uit de coöperatie indien de leden daartoe besluiten o.b.v. de financiële resultaten. Voorwaarde om mee kunnen doen is dat men woont in één van de volgende postcodegebieden: 7311, 7314, 7315, 7316, 7317 of 7345.

Meer informatie op www.zonopken.nl of via zonopken@gmail.nl.

Achtergrond:
Zon op K&N (Kerschoten en De Naald) is een wijkcoöperatie, die in 2016 een eerste gezamenlijke zonnedak heeft gerealiseerd op het dak van wijkcentrum De Groene Hoven aan de Koninginnelaan. Ongeveer 30 buurtbewoners hebben dit project gezamenlijk gerealiseerd. De zonnepanelen presteren boven verwachting, dus de opbrengst (zowel aan stroom als in geld) is beter dan beraamd.

Meer informatie bij de voorzitter, Peter Munters, telefoonnummer: 06 – 48131173.